Anya leszek – babaváró kurzus


fejléc_babakurzus

Kismamának lenni csodálatos, de olykor kihívás is lehet, hiszen a minket körülvevő jó tanácsokban sokszor könnyű elveszni. Nagyi, barátnő, fórumok, védőnő, orvos, sokszor azt sem tudjuk, hogy hogyan illesszük össze ezt a sok információt.

Mire van szükségünk? Mi az, ami igazán jó? Mikor mi a prioritás?

Egy nagyon érdekes kezdeményezésnek lehetünk tanúi, ami pont ezt próbálja orvosolni.  Egy kicsit megfogni a kezed és végigvezetni az információk erdejében. Azt célozza meg, hogy szabadon, felvilágosultan dönthess arról, hogy mire is van szükséged ez alatt a változásokkal teli 9 hónap alatt, illetve az azután következő kezdeti lépésekben. Lehet, hogy nem tudod, hogy hogyan is fogd meg a kisbabádat, mit csinálj, ha fáj a pocija és hogyan kezeld a házasélet változásait.

Alakult egy kis csapat, amely bevezet mindezek rejtelmeibe, csupán néhány nap alatt megmutatja a legfontosabb dolgokat Neked.

A 4-5 félnapos kurzuson lehetőséged nyílik megtanulni, hogyan készítsd fel a tested az előtted álló kihívásra, hogyan nyugtasd meg a felmerülő félelmeket, kezeld a hangulatingadozásokat. Bevezetünk a kismama jóga rejtelmeibe. Az elsajátított légzéstechnika folyamatos alkalmazása egy idő után automatikussá válva a legjobb szolgálatot a szülőszobán fogja nyújtani. Az intimtornával megtanuljuk a gátizom erősítését, ami nem csak a szülésben játszik fontos szerepet, de az utána következő időszakban megkímél a felmerülő problémáktól. Ezt már csak egy jól megérdemelt meditációval lehet levezetni, amit baba-mama relaxációnak neveztünk el. Itt először a mamában oldjuk fel az esetleges feszültséget, félelmet majd utána lehetőség van kapcsolatot teremteni a magzattal, beszélni hozzá, pozitív célkitűzéseket megfogalmazni a várandósággal kapcsolatosan, így kis pocaklakónk erős, egészséges, kiegyensúlyozott babaként jöhet a világra.

Ezt a kis testi, szellemi feltöltődést, mozgást követi a szülésfelkészítés, amely csupa hasznos tudnivalóval szolgál számunkra. Nézzünk csak néhányat a témák közül, biztos vagyok benne, hogy ezek már a Te fejedben is megfordultak.

Várandósság testi és lelki változásai, jogaim a szülésnél, hol szüljek, és ki legyen ott, szülési terv, fájdalomcsillapítás, homeopátia, aromaterápia, mikor kell indulni és mit kell vinni a kórházba, aranyóra, szoptatás, gyermekágy időszaka, párkapcsolati kérdések, szexualitást érintő változások…

Ha pedig már kiokosodtunk a fent említett témákban, akkor itt az ideje, hogy megtudjunk még néhány dolgot arról, hogy mi is a teendőnk az első hetekben. Tudom, hogy érzel, az első babánál bizonytalan vagy, nem tudod, hogy alapvető dolgokat jól csinálsz-e, hisz nincs gyakorlatod ezekben, hogyan fürdessem, hogyan fogjam, hogyan ápoljam a köldökcsonkot, hogyan büfiztessem?

Ezért vendégelőadókat kértünk fel különböző témákban, hogy megkönnyítsük a kezdeti nehézségeket, utána már menni fog, mint a karikacsapás, csak egy kis gyakorlás, meglátod. Ha pedig további kérdéseid vannak, bátran keress minket és Mi segítünk megválaszolni azt.

Nézzük, milyen témák érdekelhetnek: Ringató, babamasszázs, szoptatás, babahordozó kendő használata, csecsemőgondozás.

Azt hiszem ez igazán nagyszerű lehetőség, hogy pár nap alatt ennyi csodálatos dologgal bővítsd a tudásodat. Meglátod így már sokkal könnyebb szelektálni a családi, baráti információ áradatból, mert lesz egy erős alapod, kiinduló pontod a továbbiakhoz.

Az országos kurzus első állomása Gyömrő, amelyet augusztus 5 – 8-ig rendezünk meg mindenkinek elérhető bevezető áron.

Keresd a további kedvezményre feljogosító kupont a védőnődnél.